Technische Installaties Verelst
Importeur van kwaliteitsmerk REMKO

Ventilatie

Een goed ventilatiesysteem is noodzakelijk voor het verkrijgen van de juiste luchtvochtigheid in een gebouw. Voor een optimaal klimaat in huis of op kantoor dient de luchtvochtigheid tussen de 60% en 85% te zijn. Schone lucht is immers noodzakelijk voor uw gezondheid én het zorgt voor een daling van de energierekening, maar hoe zorgt u ervoor dat u uw gebouw optimaal ventileert?

Er bestaan diverse oplossingen voor ventilatie. Zo kunt u kiezen voor natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie, vraaggestuurde mechanische ventilatie en balansventilatie.

Natuurlijke ventilatie (systeem A)
In de wat oudere huizen en gebouwen komt u vaak natuurlijke ventilatie tegen. Dit is ventilatie in de vorm van bijvoorbeeld roosters en verluchtingskokers.

Mechanische ventilatie (systeem C)
Bij mechanische ventilatie wordt automatisch frisse lucht aangezogen, bijvoorbeeld via ventilatieroosters en kokers. Dit zorgt voor een voortdurende luchtafvoer in een gebouw.

Vraaggestuurde mechanische ventilatie (systeem C+)
Deze ventilatiesoort treedt alleen in werking als geregistreerd wordt dat de luchtvochtigheid in een gebouw te hoog of juist te laag wordt. Dit heeft als voordeel dat u minder warmte verliest.

Balansventilatie (systeem D)
Balansventilatie voert evenveel lucht aan als af. Deze ventilatiesoort is energiebesparend omdat deze gecombineerd wordt met warmteterugwinning, die ervoor zorgt dat de koude lucht van buiten opgewarmd wordt met de warmte uit de afgevoerde lucht. Tevens kan de luchtvochtigheid hiermee geregeld worden in het gebouw.

T.I.V. is specialist in deze ventilatiesoorten en adviseert u graag over de mogelijkheden. We kunnen u tevens een gratis offerte aanbieden. Neem gerust contact met ons op.