Technische Installaties Verelst
Importeur van kwaliteitsmerk REMKO

Zonnepanelen voor boilers en zonneboilers

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hernieuwbare energie, zonnepanelen voor boilers en zonneboilers zijn er daar een van. Het is een duurzame oplossing met een laag verbruik. Het is bovendien een interessante oplossing wanneer u duurzamer en bewuster met je verbruik wilt omspringen. Er hangen een heleboel voordelen vast aan een elektrische boiler in combinatie met zonnepanelen. Het is zo dat de elektriciteit die opgewekt wordt, direct gebruikt kan worden om de boiler op te warmen. Het gevolg hiervan is dat je kosten bespaart op elektriciteit. Wanneer je een juiste combinatie van het gebruik van warmte en het aantal zonnepanelen hebt, kun je zelfs over een energieneutraal over tapwater genieten. Bovendien heb je bij deze vorm van hernieuwbare energie minder verbruik van gas want je gebruikt zonnepanelen om aan je energie te komen voor jouw warm water. 

Welke combinaties zijn geschikt?

Welke combinatie je nodig hebt, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wanneer u een afspraak maakt bij ons, kunnen wij u persoonlijk advies geven voor u specifieke situatie. In het contactformulier kan je makkelijk een bericht sturen, waar wij zo snel mogelijk antwoord op geven. 

Een zonneboiler als bron van hernieuwbare energie

Bij deze vorm worden er PV-panelen gebruikt om tapwater voor te verwarmen.  Een zonneboiler wordt elektrisch opgenomen tussen de zonnepanelen en de omvormer. Op die manier verwarmen de zonnepanelen het tapwater en wanneer het tapwater de gewenste temperatuur heeft bereikt schakelt de thermostaatregeling de zonnestroom door naar de omvormer. 

Het voordeel van een zonneboiler

De omvormer neemt natuurlijk zelf wel een beetje stroom weg, wanneer je geen omvormer hebt is het netto rendement van een paneel eigenlijk net wat beter. Je verwarmt met andere woorden maar net zoveel tapwater voor dan je panelen kunnen leveren. Het vermogen van de panelen, dat uitgedrukt wordt in Watt, is vaak wisselend. Dit wil zeggen dat je bij veel zon een groter vermogen hebt dan bij weinig zon. Wanneer er 500 Watt van je zonnepanelen komt, verwarm je je tapwater dus ook met 500 Watt voor. Er wordt bij deze manier dus niks van het net gehaald, wat zonneboiler al verwarmd heeft, hoeft de ketel of warmtepomp niet meer te doen. 

Voor welke optie kies ik dan? 

Zonnepanelen voor boilers of een zonneboiler? Het rendement van een zonneboiler is hoger dan dat van zonnepanelen voor boilers. Maar een zonneboiler is prijziger. Ook hebben de zonnepanelen voor boilers een extra functie, wanneer het tapwater verwarmd is kan het omschakelen naar de omvormer, die op zijn beurt weer elektriciteit kan leveren. Bij een zonneboiler kan je nadat je tapwater volledig verwarmd is, eigenlijk niks meer doen met de overtollige energie. 

Meer informatie

Wilt u graag een zonneboiler laten plaatsen in Kontich of de regio in de buurt van Kontich? Dan bent u bij T.I.V. aan het juiste adres. Wij zijn de partner op vlak van hernieuwbare energie. Ook voor warmtepompen of PV-zonnepanelen voor elektriciteit kan u bij ons terecht. Door te bellen op het nummer: 03 458 13 59 of vul ons contactformulier in op de website.