Technische Installaties Verelst
Importeur van kwaliteitsmerk REMKO

Bouwdroger

Heb je last van vocht in jouw woning? Dat is erg vervelend en kan voor een heleboel problemen zorgen. Vocht kan ontstaan door een lek of waterschade, maar ook tijdens de bouw kan er vocht ontstaan in een woning. Daar weten wij een perfecte oplossing voor, namelijk een bouwdroger. Dit trekt een teveel aan vocht uit een ruimte. Je kan met een bouwdroger terug de juiste en gewenste luchtvochtigheidsgraad in je woning of kamer verkrijgen. Wij leggen je uit hoe zo’n bouwdroger precies werkt. 

Het condensatieprincipe

Een bouwdroger (ook wel eens een condensatiedroger of ontvochtiger genoemd) kan vocht uit de muren onttrekken, maar ook uit bijvoorbeeld de vloeren. Het apparaat neemt namelijk vocht uit de lucht op. Het is een ontvochtiger die werkt volgens een condensatieprincipe. De werking ervan is vrij makkelijk uit te leggen. De vochtige lucht wordt eerst door een ingebouwde ventilator de ruimte uit gezogen en daarna door de bouwdroger geblazen. Daarna wordt de vochtige lucht door een verdamper terug uitgeblazen. Dit bestaat uit ijzerplaatjes die zorgvuldig gekoeld worden. Op die manier kan het vocht in de lucht condenseren op die ijzerplaatjes. Het condenswater wordt opgevangen in een reservoir en dat condenswater wordt daarna afgevoerd. De droge lucht verlaat bovendien de bouwdroger. Daardoor gaat de temperatuur van de lucht er ongeveer met 2 graden op vooruit. Wat is het resultaat? Droge en warme lucht. 

De droogtijd 

Hoe lang de droogtijd is van de ruimte hangt af van de hoeveelheid vocht die er aanwezig is, de temperatuur van de ruimte speelt ook een grote rol. Daarom is het vaak beter om een bouwdroger te kopen wanneer je midden in een bouwproject zit, dit versnelt het proces en bovendien ga je de bouwdroger vaker nodig hebben dan je denkt. 

Een bouwdroger kopen maakt korte metten met vochtproblemen

Dat bouwdrogers te snel drogen is een fabeltje, je krijgt dus geen barsten in je muren of in je vloeren. Het haalt enkel het vocht overal uit en versnelt het proces. Bovendien hebben bouwdrogers een natuurlijk droogproces. Bouwdrogers zijn dus vast en zeker niet schadelijk voor je woning en helemaal veilig in gebruik. Een bouwdroger via het condensatieprincipe is de ideale manier om voor eens en altijd af te komen van vochtproblemen, een snelle en makkelijke oplossing. Barsten en scheuren zijn dus niet van toepassing. 

Tips

Let wel op wanneer je de verwarming gebruikt in de woning, zo kunnen we aanraden om je woning zeker niet hoger te verwarmen dan 25 °C. Een bouwdroger warmt de ruimte vanzelf op, je wilt dus voorkomen dat het te warm wordt in de ruimte waar je de bouwdroger gebruikt. 

Een bouwdroger kopen

Vraag nu jouw offerte aan voor een bouwdroger. Bel ons en wij helpen je met plezier verder. Bovendien beschikken wij over de expertise en ervaring. Wij geven je graag advies en beantwoorden jouw eventuele vragen. Bel ons dan via het nummer: 03 458 13 59 of via het contactformulier op onze website.